5 Εξαιρετικές ταινίες πυγμαχίας που δεν έχουν να κάνουν με το Rocky

Πυγμαχία! Ναι, στην τελική είναι ένα ακόμη άθλημα. Δύο άντρες μπαίνουν σε ένα ρινγ, φοράνε από ένα ζευγάρι γάντια πυγμαχίας και γρονθοκοπούνται μέχρι ένας από τους δύο να βγει νοκ άουτ ή να μην μπορεί να σηκωθεί. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει με γυμνό μάτι, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσα πολλά παραπάνω από ωμή βία και αίμα. Η πυγμαχία είναι το άθλημα που προσφέρεται περισσότερο από όλα για τον κινηματογράφο γιατί είναι το πιο βίαιο και ταυτόχρονα το πιο θεατρικό από όλα. Η πυγμαχία έχει να κάνει με τους περιθωριακούς, τις επιστροφές, τη λύτρωση, την πειθαρχία και τη δέσμευση μιας αποφασισμένης ψυχής! Δεν είναι τυχαίο ότι προσφέρεται τόσο πολύ για την κορύφωση ενός δράματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Rocky του Stallone είναι από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών με κεντρικό θέμα την πυγμαχία αλλά αν θέλετε να δείτε και κάτι διαφορετικό με το ίδιο θέαμα, συνεχίστε την ανάγνωση.

THE FIGHTER (2010)

Η πυγμαχία από φύσης της, ήταν πάντα συνδεδεμένη με κατεστραμένα πρόσωπα, κατεστραμένα όνειρα, διαφθορά, χαμένες ευκαιρίες και τις ουλές που αφήνει το άθλημα τόσο σε σώμα όσο και πνευματικά. Ο Fighter της υπόθεσης DavidO. Russell είναι η ενσάρκωση των παραπάνω και η ταινία φτάνει μέχρι το κόκκαλο της πυγμαχίας, μιας πυγμαχίας απαλλαγμένης εντελώς από τη λάμψη και το γκλάμουρ των αγώνων του Λας Βέγκας.  Ο ChristianBale είναι επίσης εκπληκτικός στο ρόλο του.

Αν η ταινία έχει ένα δίδαγμα, αυτό είναι το πως η πειθαρχία της πυγμαχίας μπορεί να φέρει τη λύτρωση σε ανθρώπους που γεννήθηκαν με τις πιθανότητες να είναι εναντίον τους.

RISEN: THE HOWARD WINSTONE STORY (2010)

Σε μία μικρή πόλη ο MerthyrTydfil, έχει αναδείξει αρκετά μεγάλα ονόματα τον κόσμο της πυγμαχίας. Η ταινία διαπραγματεύεται την ιστορία ενός ανθρώπου που εμπνέει, ξεπερνόντας έναν πολύ ασχημο τραυματισμό που είχε στο χέρι από ατύχημα για να γίνει παγκόσμιος προταθλητής και ένας πραγματικός αγωνιστής.

SNATCH (2000)

Η γραμμή που χώριζε την πυγμαχία από τον υπόκοσμο ήταν πάντα θολή. Σε αυτή την ταινία ο πυγμάχος μας περνάει αυτή τη γραμμή, βγάζει τα γάντια πυγμαχίας του, και μας δείχνει πως για μερικούς αγωνιστές, ακόμη και με γυμνές αρθώσεις, η πυγμαχία μπορεί να είναι όντως ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Η ταινία είναι γεμάτη με υπόκοσμο, παράνομους αγώνες πυγμαχίας, σαδιστές γκανγκσερς, στημένα παιχνίδια και μαύρο χιούμορ.  

GIRLFIGHT (2000)

Δεν έχουν γυριστεί και πολλές ταινίες με γυναίκες πυγμάχους, αλλά η KarynKusama θα διεκδικήσει επάξια τον τίτλο. Η πυγμαχία μπορεί να είναι ένα κατ' εξοχήν ανδροκρατούμενο άθλημα, αλλά το Girlfight φοράει τα γάντια πυγμαχίας του, τοποθετεί το μασελάκι, χτυπάει το κουδούνι, και ξεπηδάει από την γωνία σαν κόμπρα ρωτώντας ένα δυνατό "Γιατί?".

WHEN WE WERE KINGS (1996)

Ό,τι είναι οι Beatles για την μουσική, είναι ο MuhammadAli για την πυγμαχία και σε αυτή την ταινία θα τον δούμε να αποδίδεται σε όλη του τη δόξα! Μπορεί να έχει τη φόρμα ντοκιμαντέρ αλλά μας δείχνει όλη την πορεία του Ali καθώς έχτιζε τη φήμη του.