Το «value of money» του καλοκαιριού

ksaplwstra1

Άπαξ και αρχίσει να τσουρουφλίζει το δέρμα μας ο ήλιος, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουμε τις παραλιακές μας αποδράσεις, για μερικές στιγμές δροσιάς, στα καταγάλανα νερά των Ελληνικών θαλασσών. Ο χειμώνας αφού μας κούρασε με τις αμέτρητες ώρες που περνούσαμε εντός τεσσάρων τειχών και η άνοιξη με τις «κυκλοθυμικές» θα το λέγαμε τάσεις του καιρού, τώρα ήρθε η ώρα για να κάνουμε τα μπάνια μας και να πάμε τις διακοπές μας, περιμένοντας πως και πως την έλευση της καλοκαιρινής μας άδειας, από την δουλειά μας.

Όμως, πρέπει να προετοιμαστούμε καταλλήλως κάνοντας πάντα τις απαραίτητες αγορές, για να είμαστε άνετοι και χαλαροί, αυτό το καλοκαίρι. Αυτό που είναι mustγια τα καλοκαίρια μας, είναι και η αγορά μια από τις αμέτρητες ξαπλωστρες παραλιας που υπάρχουν στα καταστήματα. Εδώ και τρεις καλοκαιρινές σεζόν, ολοένα και περισσότεροι προβαίνουν στην αγορά κάποιας ξαπλώστρας. Το γιατί; Θα το δούμε παρακάτω.

Σίγουρα μέσα στα απαραίτητα που πρέπει να ψωνίσουμε για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις, είναι η τσάντα μας, οι αντηλιακές μας κρέμες, γιατί η προστασία μας από τις ακτίνες του ηλίου παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, το αντηλιακό μας λάδι για καλύτερο και ομοιόμορφο μαύρισμα, μια ομπρέλα για περισσότερη προστασία. Εδώ ακριβώς είναι που μπαίνουν οι ξαπλώστρες παραλίας για να κάνουν την διαφορά. Πόσες ήταν εκείνες οι φορές που γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από το θαλασσινό σας μπάνιο και νιώθατε πιασμένοι σε όλο σας το κορμί; Σίγουρα πολλές! Μιας και οι ψάθες που αγοράζαμε κατά καιρούς, ναι μεν προστατεύανε την πετσέτα μας, ούτως ώστε να μην έρθει σε επαφή με τις όποιες βρωμιές υπήρχαν στην παραλία, αλλά από θέμα άνεσης, κυριολεκτικά μηδέν. Φανταστήκατε ποτέ, πως θα ήταν να είχατε την δική σας ξαπλώστρα και να αράζατε πάνω της άνετα, χωρίς να σας νοιάζει για το που θα ακουμπήσει η πετσέτα σας;

 ksaplwstra2

Πλέον που οι ξαπλώστρες παραλίας είναι πολύ πιο προσιτές στο ευρύ κοινό, φαίνεται η αυξανόμενη τάση για αγορά μιας εξ’ αυτών. Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται πως είναι δύσκολη η μεταφορά τους, αλλά αυτό πλέον είναι παρελθόν! Αν κάνει κανείς μια έρευνα στην αγορά, θα βρει πολλά είδη ξαπλώστρας, όπου αυτές που είναι διασπώμενες, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν θραύση, μιας και είναι πολύ εύκολη η μετακίνησή τους στην παραλία, καθώς είναι εργονομικές και ελαφριές.

Οι περισσότερες ξαπλώστρες παραλίας είναι καθαρά Ελληνικής κατασκευής, πολύ ελαφριές χάρη στο στιβαρό σκελετό από αλουμίνιο που διαθέτουν και στο ανθεκτικό ύφασμα φτιαγμένο από PVC, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη άνεση, χάρη στην ανατομική τους πλάτη πέντε θέσεων, για καλύτερη τοποθέτηση του σώματός σας. Το φανταστικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι δεν πρόκειται να σας προδώσουν ποτέ, μιας και η αντοχή τους είναι τόσο μεγάλη, ώστε σίγουρα να την έχετε για τουλάχιστον δύο καλοκαίρια στο ενεργητικό σας.

Οι τιμές από την άλλη πλευρά, μόνο υψηλές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, μιας και πλέον μπορεί να βρει κανείς, υπέροχες ξαπλώστρες παραλίας, από 40 ευρώ, όπου όσο περισσότερες ανέσεις θέλετε να σας παρέχει η ξαπλώστρα σας, τόσο θα ανεβαίνει και το κόστος της. Λογικό αλλά συνάμα και απαραίτητο!